Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z porów

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 2 sztuki
ziemniaki młode 4 sztuki
bulion warzywny 0,75 litra
mleko 2% 0,75 szklanki
smietana 18% 100 mililitrów
masło klarowane 1 łyżka
sól do smaku 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z porów

Por umyć, oczyścić, pokroić w plasterki.
Ziemniaki obrać umyć, pokroić w małą kostkę.
Pory podsmażyć na rozgrzanym maśle, osolić, podsmażać około 5-7 minut.
Odłożyć łyżkę por do dekoracji.
Dodać ziemniaki do podsmażonej pory, zalać bulionem.
Gotować na małym płomieniu, aż ziemniaki będą miękkie.
Odstawić zupę, zmiksować razem z mlekiem, dolać śmietanę, podgrzać, doprawić solą, pieprzem.
Nalać w talerze, dekorować odłożoną porą.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 27.07.2014 08:38
Smakowita.
mysza75 26.07.2014 20:48
jaka piękna zupa i moja ulubiona zupa krem
adelajda 26.07.2014 19:56
To ciekawa propozycja, następnym razem tak podam :)
sylwia_sl 26.07.2014 19:54
Bardzo lubię krem z porów. Ja podaję go zawsze z serdelkami pokrojonymi w plasterki.
Katarzyna59 26.07.2014 17:30
smakowity krem
Sroczka 26.07.2014 16:35
Z chęcią zjadłabym taką zupkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak