Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 200 g
migdały 35 g
masło 1 łyżeczka
ogórek sałatkowy 120 g
koperek 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z migdałami

Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie. Migdały zrumienić na połowie masła. Zdjąć z patelni, wystudzić. Ogórek obrać, podzielić na pół, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Ziemniaki odcedzić, odparować, obrać. Zgnieść z pozostałym masłem. Dodać migdały, ogórek i koperek, wymieszać. Przyprawić solą, pieprzem i tartą gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak