Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty francuskie z dżemem i kiwi

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
jajko 1
mleko 50 ml
olej rzepakowy
dżem
kiwi

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty francuskie z dżemem i kiwi

Jajko roztrzepujemy widelcem z mlekiem na jednolitą masę, w której następnie maczamy pieczywo tostowe, zanurzając je z obu stron. Smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym do czasu uzyskania ładnego przyrumienienia. Tosty układamy po dwa na każdym talerzu, nakładamy porcje dżemu i plasterki kiwi. Jemy na ciepło. Do tostów można użyć dowolnych owoców oraz odrobinę płynnego miodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 06.06.2017 00:15
ślicznie wyglądają, idealne śniadanko na początek tygodnia - żeby od razu nie zniechęcać się do poniedziałku ;)
Adam/ZUB3R 10.07.2014 08:41
smaczne tosty
eMMe 09.07.2014 19:58
Pycha na śniadanko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak