Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bajaderki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

resztki ciast 50 dag
mleko 1/4 szkl
cukier 1/4 szkl
margaryna 60 g
bakalie
dżem 20 dag
nutella 2 łyżki
kakao 2 łyżki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Bajaderki

Kroki postępowania

1
Resztki ciast , zakalców, biszkoptów, herbatników itp (bez ciast z owocami) drobno pokruszyć.
Krok 1 - Bajaderki foto
2
Margarynę roztopić dodać mleko , kakao i zagotować. Odstawić na chwilę aby ostygło
Krok 2 - Bajaderki foto
3
Do pokruszonych ciastek wlać ostygniętą czekoladę i wymieszać.
Krok 3 - Bajaderki foto
4
Następnie dodać dżem oraz nutellę.
Krok 4 - Bajaderki foto
5
Zagnieść całość jak ciasto na jednolitą masę.
Krok 5 - Bajaderki foto
6
Pod koniec dodać bakalie i ponownie zagnieść.
Krok 6 - Bajaderki foto
7
Z masy formować małe kuleczki
Krok 7 - Bajaderki foto
8
i obtaczać je w wiórkach kokosowych.
Krok 8 - Bajaderki foto
9
Ziemniaczki można schłodzić w lodówce.
Krok 9 - Bajaderki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak