Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalofiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
włoszczyzna 1 pęczek
kalafior 1 sztuka
makaron 30 dag
koperek 1 1/2 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 3 łyżki
mąka 1 1/2 łyżka
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Kalofiorowa

Kroki postępowania

1
Jarzyny obieramy, kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na grubej tarce. Gotujemy w bulionie. Gdy będą prawie miękkie dodajemy makaron.
Krok 1 - Kalofiorowa foto
2
Na kilka minut przed końcem gotowania dodajemy podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy (niedługo) by się nie rozgotował.
Krok 2 - Kalofiorowa foto
3
Zupę zaciągamy śmietaną wymieszaną z mąką. Dodajemy posiekany koperek.
Krok 3 - Kalofiorowa foto
4
Zupę doprawiamy do smaku. Smacznego!
Krok 4 - Kalofiorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 08.07.2014 14:42
Świetna zupka,wygląda pysznie i z pewnością wyśmienicie smakuje,oj zjadłoby się takiej kalafiorowej.
pajbek 08.07.2014 12:04
Też dziś gotuję :-)
IwonaDD 08.07.2014 10:26
moja ulubiona- pycha!
Czyki 08.07.2014 10:04
Bardzo fajna zupka na upalne dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak