Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowany kalafior

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
sól do smaku
cytryna 1/2 szt
jajko 2 szt
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowany kalafior

Kalafiora dzielimy na różyczki i płuczemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka zalewamy wodą, solimy do smaku i wciskamy sok z cytryny. Wszystko gotujemy przez 10 minut i odcedzamy na sicie. Jajka roztrzepujemy dodajemy sól i pieprz. Na talerz wsypujemy bułkę tartą. Osączonego z wody kalafiora panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony aż się ładnie zarumieni. Podaję z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.03.2015 14:38
super pomysł
martula799 08.07.2014 17:02
musi byc smaczny...trezba spróbować :)
Lidzia 08.07.2014 06:45
W takiej postaci jeszcze nie jadłam. Muszę spróbować.
marcia7 07.07.2014 16:03
wspaniała przekąska
Mira85 07.07.2014 13:45
prosty i smaczny
Konczi 07.07.2014 13:41
świetny, kiedyś moja mama taki robiła a ja o nim zapomniałam ... muszę przygotować koniecznie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak