Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczarek z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
pieczarki 250 g
Mieszanka: 1 puszka
jajko 1
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Porada

Do przygotowania sałatki użyłam mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, marchew, fasola czerwona).

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczarek z tuńczykiem

Tuńczyka przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju.
Jajo gotujemy na twardo, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mieszankę meksykańską osączamy z zalewy.
Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i mieszamy.
Sałatka świetnie smakuje również jako farsz do naleśników.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 15.07.2014 18:25
Świetna sałatka
marcia7 15.07.2014 17:43
dobre połączenie
molanka 15.07.2014 17:37
pieczarki i tuńczyk to ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak