Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ryżowe z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
marchew 2 szt
jajko 2 szt
koperek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ryżowe z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Posiekaną cebulę podsmażyć na oleju i dodać obrane i pokrojone pieczarki.
Krok 1 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
2
Do podduszonych pieczarek dodać obraną i startą marchewkę.
Krok 2 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
3
Dodać posiekany koperek i doprawić do smaku. Ostudzić
Krok 3 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
4
Warzywa wymieszać z gotowanym ryżem.
Krok 4 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
5
Do masy dodać jajka i wymieszać.
Krok 5 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
6
Pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
7
Z masy formować nieduże kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 7 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto
8
Podawać z sosem pomidorowym lub same.
Krok 8 - Kotlety ryżowe z pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak