Przepis i sposób przygotowania na: Ptysiowe knedle ze śliwką
Kroki postępowania
Dekorujemy listkami melisy. Podajemy.
POSYPKA:
Cukier łączymy z cynamonem. Masło rozpuszczamy, a płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
masło | 5 dag |
mąka | 0,5 kg |
jajko | 2 sztuki |
sól | szczypta |
mleko | 2 szklanki |
śliwki | 70 dag |
cukier | 2 łyżki |
cynamon Prymat | 3/4 łyżeczki |
płatki migdałowe | 4 łyżki |
masło | 5 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: