Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z brzoskwiniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
serek homogenizowany 3 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier waniliowy 3 łyżki
brzoskwinie w puszce 1/2 puszki
biszkopty okrągłe 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Dwie łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklance gorącej wody. Następnie lekko studzimy. Na spodzie formy układamy biszkopty.
Krok 1 - Sernik na zimno z brzoskwiniami foto
2
Serki homogenizowane waniliowe miksujemy z cukrem waniliowym.Do powstałej masy serowej dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie mieszamy i wylewamy masę na biszkopty. Odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Brzoskwiniową galaretkę rozpuszczamy w 400ml wody i lekko studzimy.
Krok 2 - Sernik na zimno z brzoskwiniami foto
3
Brzoskwinie odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
Krok 3 - Sernik na zimno z brzoskwiniami foto
4
Układamy brzoskwieni na masie serowej i zalewamy galaretką. Wstawiamy ciasto znów do lodówki na około godzinę. Smacznego
Krok 4 - Sernik na zimno z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.08.2014 08:47
super serniczek :)
halina17 12.07.2014 15:14
Smaczny sernik.
Agata3 12.07.2014 13:13
znakomity sernik :)
gosia56 12.07.2014 09:55
pyszny serniczek;)
norweska20 12.07.2014 00:06
bardzo lubię
pajbek 11.07.2014 21:37
Smaczny :-)
Mira85 11.07.2014 21:31
super smaczny
Krzysztof15 11.07.2014 21:06
pyszny serniczek
irenka 11.07.2014 21:00
ale pyszności,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak