Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klasyczne chipsy domowe - solone

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3-4 szt
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Klasyczne chipsy domowe - solone

Ziemniaki obieramy, myjemy w wodzie. Przy pomocy stróżaka do jarzyn ścinamy z ziemniaków cieniutkie plasterki. Do miski nalewamy wodę i wkładamy ziemniaczane plastry, płuczemy w wodzie do czasu, aż woda będzie przejrzysta. Kolejno plasterki dokładnie suszymy np na ręczniku. Rozgrzewamy olej, wrzucamy porcję chipsów i smażymy z dwóch stron na złoto. Podajemy oprószając solą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 14.07.2014 21:18
też takie robię ale posypuję papryką
gibli 11.07.2014 20:21
smaczne:)))
Triss 11.07.2014 08:59
niezdrowe, ale smaczne.:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak