Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
szczypiorek
mąka 4 łyżki
olej do smażenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyszczamy i myjemy, dokładnie osuszamy. Do miseczki wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej po kolei kawałki wątróbki.
Krok 1 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim wątróbki - koniecznie pod przykryciem, bo wątróbka ma to do siebie że strzela.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
3
W momencie gdy wątróbka smaży się z jednej strony, my myjemy szczypiorek i drobno kroimy. Wątróbki obracamy na drugą stronę.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
4
Posypujemy je szczypiorkiem. Przykrywamy i smażymy jeszcze 3 minuty.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto
5
Gotowe wątróbki przekładamy wraz ze szczypiorkiem na talerze i dopiero wtedy solimy.
Krok 5 - Wątróbka drobiowa w wiosennej wersji foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 30.06.2014 11:23
ładnie wygląda
sylwia_sl 30.06.2014 10:55
szczypiorek zamiast cebulki to fajny pomysł
pestka 30.06.2014 10:52
pyszny obiadek- lubię wątróbkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak