Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

W-Z

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty

jajko 10 szt
cukier 18 łyżek
mąka 9 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
woda 2 łyżki

Krem

serek naturalny Bieluch 200 g
śmietana 30% 500 ml
smietana fix 1 op
cukier puder 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: W-Z

Kroki postępowania

1
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę
Krok 1 - W-Z foto
2
Dodawać po żółtku i nadal ubijać.
Krok 2 - W-Z foto
3
Mąkę wymieszać z sodą , proszkiem do pieczenia i kakao
Krok 3 - W-Z foto
4
Do ubitych jaj dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na pól i rozlać do dwóch blach wyłożonych papierem do pieczenia lub przelać do jednej upiec i po ostudzeniu przeciąć na pół. Piec 30 minut w temp 180 stopni.
Krok 4 - W-Z foto
5
Schłodzoną śmietanę krótko ubić
Krok 5 - W-Z foto
6
następnie wciąż ubijając dodać śmietan-fix i cukier puder
Krok 6 - W-Z foto
7
oraz serek naturalny. Ubijać do połączenia się składników
Krok 7 - W-Z foto
8
Krem wyłożyć równomiernie na biszkopt i przykryć drugim biszkoptem.
Krok 8 - W-Z foto
9
Ciasto polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki aż stężeje
Krok 9 - W-Z foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak