Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z marchewką i cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g
cebula biała 2 szt
olej do smażenia 1 łyżka
marchewka 1 mała
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z marchewką i cebulką

Kroki postępowania

1
Wątróbkę oczyszczam i myję, przekładam na patelnię, dodaje olej, cebule obieram i kroję w piórka, posypuję wszystko pieprzem i podsmażam na małym ogniu.
Krok 1 - Wątróbka drobiowa z marchewką i cebulką foto
2
Marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach a szczypiorek siekam drobno.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa z marchewką i cebulką foto
3
Wątróbkę podlewam wodą, wsypuję marchewkę ze szczypiorkiem, mieszam i duszę na małym ogniu, pod przykryciem.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa z marchewką i cebulką foto
4
Do miseczki wbijam jajka i dodaje śmietanę, całość mieszam.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa z marchewką i cebulką foto
5
Gdy na patelni wszystko będzie już miękkie, wlewam masę jajeczno śmietanową.
Krok 5 - Wątróbka drobiowa z marchewką i cebulką foto
6
Sos doprowadzamy do wrzenia i lekkiego zagęszczenia, na koniec wszystko solimy i pieprzymy, podajemy jako dodatek do ziemniaków.
Krok 6 - Wątróbka drobiowa z marchewką i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.09.2014 08:07
Takiej jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak