Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z pieczarkami na skrzydełkach z indyka
Mięso opłukać, włożyć do garnka, zalać 1 1/2 litra wody.
Zagotować, zebrać szumowiny jak powstaną, dodać marchew, por, ziele angielskie, liść laurowy, sól.
Gotować pod przykryciem około 30 minut.
Kasze przepłukać zimną wodą.
Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na łyżce masła ze szczyptą soli.
Wrzucić do zupy, ziemniaki, kaszę, płatki papryki, gotować około 15 minut.
Pieczarki dodać do zupy, jeszcze gotować 5 minut doprawić.
Wyłączyć płomień dodać łyżeczkę masła, wymieszać.
Podawać krupnik posypany posiekanym koperkiem.
SMACZNEGO!!!!