Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty i pieczarek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
pieczarki 200 gram
królik 200 gram
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku 1 szczypta
smietana 18% 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty i pieczarek

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny na mięsie z królika. Gotujemy go około 40 minut.
Krok 1 - Zupa z młodej kapusty i pieczarek foto
2
Ziemniaczki obieramy i kroimy w kostkę , dodajemy do `wywaru.
Krok 2 - Zupa z młodej kapusty i pieczarek foto
3
Kapustę młoda szatkujemy ......
Krok 3 - Zupa z młodej kapusty i pieczarek foto
4
i dodajemy do wywaru z ziemniakami. . Pieczarki kroimy w plastry i dodajemy do kapusty. Warzywa gotujemy 20 minut.
Krok 4 - Zupa z młodej kapusty i pieczarek foto
5
Po tym czasie dodajemy do zupy potartą na tarce marchewkę i pietruszkę . Gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 5 - Zupa z młodej kapusty i pieczarek foto
6
Następnie dodajemy przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, sól do smaku.
Krok 6 - Zupa z młodej kapusty i pieczarek foto
7
Na samym końcu dodajemy śmietanę , zagotowujemy zupę i serwujemy. Smacznego!!!!
Krok 7 - Zupa z młodej kapusty i pieczarek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak