Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 500 gram
ser żółty 5 plastrów
boczek wędzony 5 plastrów
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem

Kroki postępowania

1
Pierś myjemy kroimy na 4 plastry . Każdy plaster piersi tłuczemy i smarujemy musztarda miodową i francuską ( świetne smaki wyjdą).
Krok 1 - Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem foto
2
Na pierś kładziemy plaster boczku
Krok 2 - Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem foto
3
plaster sera posypujemy szczypta pieprzu.
Krok 3 - Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem foto
4
Zawijamy , spinamy wykałaczkami. Maczamy w jajku i bułce i smażymy na oleju rzepakowym na rumiany kolor. Przykrywamy pokrywką i dusimy z 25 miny , roladki się podduszą i będą bardzo smaczne.
Krok 4 - Roladki drobiowe z musztardą boczkiem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 05.07.2014 18:33
Tak też i smakuje
luna76 05.07.2014 17:24
Wspaniale wygląda !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak