Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś

pierś z kurczaka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

panierka

mleko
jajko
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w cieście

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy i rozcinamy na kotlety. Delikatnie rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Pierś w cieście foto
2
Mieszamy ze sobą mąkę, mleko i jajko. Ciasto nie morze być za bardzo płynne. Moczymy w nim kotlety.
Krok 2 - Pierś w cieście foto
3
Smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
Krok 3 - Pierś w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 05.07.2014 08:07
uwielbiam w ciescie małe kąski kurczaka.robie z dodatkiem czosnku pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak