Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z jajek i szpinaku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
jajko 1 szt
szpinak
ząbek czosnku
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z jajek i szpinaku

Jajka ugotowane na twardo obrałam i rozgniotłam widelcem. Szpinak ok 2 łyżek (miałam rozdrobniony) wymieszałam z jajkami, dodałam świeże jajko, rozciśnięty czosnek, mąkę, śmietanę i przyprawy do smaku. Wymieszałam. Formowałam kotleciki i smażyłam na tłuszczu do zrumienienia z obu stron.
Podałam z sosem czosnkowym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 06.07.2014 10:51
ben-ka, owszem z innych składników :)
Kolorowa 05.07.2014 14:02
Podobają mi się takie kotleciki ;)
jasiek 04.07.2014 15:41
ciekawe na odmianę
Ada-Gaba 04.07.2014 15:26
bardzo fajny przepis, smacznie i kolorowo
ben-ka 04.07.2014 14:14
Ale sos robiłaś z innych składników rozumiem.
Czyki 04.07.2014 13:31
Wspaniałe i jakie kształtne, idealne :)
IwonaDD 04.07.2014 11:16
pyszne, pożywne i zdrowe:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak