Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dag
kiełbasa podwawelska 20 dag
cebula 1 szt
makaron łazanki 1/2 op
sól do smaku
pieprz
majeranek
tymianek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno pokroić i obgotować do miękkości. Odcedzić. Drobno pokroić.
Krok 1 - Łazanki z kiełbasą foto
2
Odcedzić. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, przesmażyć ok. 5 minut, aż ładnie się zrumieni. Zdjąć z rondla.
Krok 2 - Łazanki z kiełbasą foto
3
Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę, zrumienić na tym samym tłuszczu na którym wcześniej smażyliśmy kiełbasę. Następnie włożyć do rondla usmażoną kiełbasę i wymieszać z cebulą. Ponownie chwilę przesmażyć. Następnie dodać obgotowaną i odsączoną kapustę i razem dusić ok. 5 minut. Doprawić solą, pieprzem, oregano, tymiankiem i majerankiem.
Krok 3 - Łazanki z kiełbasą foto
4
Makaron ugotować półmiękko, dodać do kapusty i wymieszać.
Krok 4 - Łazanki z kiełbasą foto
5
Tradycyjne łazanki z kiełbasą na kiszonej kapuście podawać na gorąco.
Krok 5 - Łazanki z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.07.2014 15:42
zawsze to jakaś odmiana od moich sprawdzonych
agnieszka131919 04.07.2014 11:25
bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak