Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z ryby i szpinaku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Roladki z ryby i szpinaku

filety z mintaja 6 szt
szpinak mrożony 300 gram
czosnek ząbki 3 szt
pomidory suszone w zalewie 6 szt
gouda 100 gram
sok z cytryny 1 szt

Przyprawy

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
chili 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Dodatkowo

pomidory 2 szt
oliwki czarne 10 szt
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z ryby i szpinaku

Kroki postępowania

1
Mintaja rozmrażamy. posypujemy słodka paryką mieloną



Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, dodajemy sprasowany czosnek.

Mieszamy do połączenia składników.
Krok 1 - Roladki z ryby i szpinaku foto
2
Szpinak mrożony kładziemy na patelnie , rozmrażamy go. Doprawiamy solą pieprzem,dodajemy ser gouda drobno pokrojony.
Krok 2 - Roladki z ryby i szpinaku foto
3
Posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, dodajemy sprasowany czosnek.

Mieszamy do połączenia składników.
Krok 3 - Roladki z ryby i szpinaku foto
4
Na rozmrożonego mintaja i odciśniętego z wody , lekko osuszonego ręcznikiem papierowym, posypujemy czerwoną papryką rybę i szczyptą chili wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy rybę , kładziemy farsz ze szpinaku i sera.
Krok 4 - Roladki z ryby i szpinaku foto
5
Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami wkładamy do naczynia do zapiekania .

Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Podajemy z sałatka i ziemniakami z wody .

Pamiętajmy ,że ryba puszcza jeszcze wodę i powstanie nam sosik własny , który smakuje rewelacyjnie .
Krok 5 - Roladki z ryby i szpinaku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 03.07.2014 23:44
na pewno pyszne
gosia1988 03.07.2014 22:12
świetne połączenie smaków - muszą być bardzo smaczne
IlonaAlbertos 03.07.2014 21:43
Bardzo ciekawy pomysł na połączenie ryby ze szpinakiem. Jak najbardziej mi odpowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak