Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 400 g
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
mąka 4 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na patelnię, przyprawiamy solą i smażymy 5 minut.
Krok 1 - Wątróbka drobiowa z pieczarkami foto
2
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Dorzucamy do cebuli i razem smażymy do odparowania wody z pieczarek.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa z pieczarkami foto
3
Wątróbki myjemy, osuszamy i otaczamy w mące.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa z pieczarkami foto
4
Pieczarki z cebulą przekładamy na jedną stronę patelni. Otoczone wątróbki wkładamy na drugą połowę patelni i całość smażymy (pod przykryciem) ok. 3 minuty. Następnie wątróbki obracamy na drugą stronę i również smażymy 3 minuty.
Krok 4 - Wątróbka drobiowa z pieczarkami foto
5
Gotowe wątróbki posypujemy solą (nie roimy tego w trakcie smażenia, bo wątróbka stwardnieje). Wątróbkę podajemy razem z cebulą i pieczarkami.
Krok 5 - Wątróbka drobiowa z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 03.07.2014 09:22
ciekawe połączenie
Iwusia 02.07.2014 23:59
uwielbiam wątróbkę
bhb8 02.07.2014 22:46
wątróbkę uwielbiam ale pieczarek już nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak