Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z ciecierzycy z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciecierzyca 3/4 szkl
tuńczyk kawałki w oleju 80 g
oliwa 2-3 łyżki
czosnek 2 ząbki
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat ewentualnie
suszone pomidory 3-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z ciecierzycy z tuńczykiem

Ciecierzycę namoczyć przez noc. Rano zalać świeżą wodą i gotować do miękkości, ok 1 godzinę.
Ciecierzycę miksujemy na papkę razem z tuńczykiem i pokrojonymi suszonymi pomidorkami.
Dodajemy przeciśnięte przez praskę zabki czosnku,
łyżeczkę ziół prowansalskich, sól morską, świeżo mielony pieprz czarny oraz oliwę, w której były zanurzone pomidory.
Wszystko razem miksujemy. W razie potrzeby rozcieńczamy zimną wodą.
Podajemy z pieczywem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.08.2015 08:53
smaczna pasta
marcia7 02.07.2014 18:13
pyszna taka pasta
Patriszja
Patriszja 02.07.2014 17:29
bardzo lubię takie :)
Edith85 02.07.2014 17:28
z przepisu zniknęły pomidory suszone 3-4 szt :/

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak