Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plastry schabu zapiekane z porem i pieczarkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg plastry
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
por pół szt
pieczarki 3 szt duże
ser żółty
natka pietruszki 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Plastry schabu zapiekane z porem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Do miski wrzucamy posiekany drobno czosnek,natkę ,tymianek,koncentrat,pieprze i sól.Wrzucamy schab i mieszamy żeby przyprawy pokryły mięso.Odstawiamy do lodówki na 0,5 godz.
Krok 1 - Plastry schabu zapiekane z porem i pieczarkami foto
2
Pora i pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 2 - Plastry schabu zapiekane z porem i pieczarkami foto
3
Zamarynowane mięso układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Krok 3 - Plastry schabu zapiekane z porem i pieczarkami foto
4
Na każdym plastrze mięsa układamy trochę pora i plastry pieczarek.Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Krok 4 - Plastry schabu zapiekane z porem i pieczarkami foto
5
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180ć przez ok 40 min
Krok 5 - Plastry schabu zapiekane z porem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 03.07.2014 09:23
fajny pomysł
asiczekz 02.07.2014 21:44
wyglądają bardzo apetycznie
Kuchenka 02.07.2014 21:43
bardzo fajne
Zdzisław 02.07.2014 17:39
smaczne danie podano do zjedzenia
Agata3 02.07.2014 16:39
wyśmienite smaki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak