Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto na ostro.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 1,5 szklanki
bulion warzywny 4,5 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
pieczarki 50 dag
marchew mrożona 1/2 opakowania
groszek mrożony 1/2 opakowania
papryka żółta 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto na ostro.

Kroki postępowania

1
Najpierw usmażyć pieczarki - doprawić pieprzem i solą.
Następnie podsmażyć cebulkę razem z papryką.
Krok 1 - Risotto na ostro. foto
2
Przygotować bulion. Najlepiej żeby był ciepły podczas "podlewania" risotto.
Ryż dodać do papryki i cebulki i smażyć przez ok 5 min.
Krok 2 - Risotto na ostro. foto
3
Następnie dolać pierwszą porcję bulionu. (ok 1/2 szklanki) i czekać aż ryż wchłonie płyn. Czynność powtarzać - w połowie dodać marchewkę i groszek.
Gdy ryż wchłonie ostatnią porcję bulionu i będzie miękki, tak jak i warzywa można odrobinę posolić i posypać papryką ostrą. Dodać pieczarki i wszystko delikatnie wymieszać.
Odstawić na 10 min pod przykryciem. Smacznego ;)
Krok 3 - Risotto na ostro. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 03.07.2014 21:23
uwielbiam :)
BernadettaP 01.07.2014 23:13
Risotto kochamy za prostotę przygotowania i nieograniczone możliwości kompozycji dodatków.
eMMe 01.07.2014 21:06
Lubię ostre jedzonko:)
karolina1869 01.07.2014 20:43
pycha, fajne danie na oboad bez mięsa
pestka 01.07.2014 20:32
pyszny obiad
PaniMISIOWA 01.07.2014 20:00
pyszne danie
wwwiolka 01.07.2014 19:31
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak