Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na cielęcinie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 400 gram
marchew 3 szt
pietruszka 100 gram
seler 100 gram
por (biała część) 100 gram
cebula biała 1 szt
Kucharek SMAK LATA 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na cielęcinie

1. Najpierw Zagotowujemy wodę w garnku 3-4 litry.

2. Dodajemy mięso oraz przyprawy - jarzynkę

3. Gotować na małym ogniu 3 godziny.

4.Po tym czasie dodajemy warzywa- seler, marchew ,por, pietruszka , cebulę opaloną.

5. Gotowy rosół podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 01.07.2014 23:58
Chętnie bym spróbowała,bo nie jadłam rosołu z cielęciną.
2milutka 01.07.2014 13:05
Apetyczny i klasyka;)
EmciaPichci 01.07.2014 10:39
na pewno wyborny!
Paolcia 01.07.2014 08:38
jest naprawdę bardzo dobry :) jednak mi najbardziej smakuje z gołębia :)
IZABELA29 01.07.2014 08:32
nigdy nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak