Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony boczek

mic
2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1,5 kg
czosnek ząbki na wierzch
czosnek 4 ząbki
tymianek
majeranek
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony boczek

Kroki postępowania

1
boczek płuczemy, nacinamy i wkładamy ząbki czosnku w nacięcia.,
Krok 1 - pieczony boczek foto
2
posypujemy boczek suszonym czosnkiem, obficie, mieszamy ze sobą majeranek i tymianek oraz pieprz
Krok 2 - pieczony boczek foto
3
posypujemy z wierzchu
Krok 3 - pieczony boczek foto
4
wkładamy do pazłotka, podlewamy mlekiem.
Krok 4 - pieczony boczek foto
5
wykładamy liscie laurowe
Krok 5 - pieczony boczek foto
6
zawijamy boczek
Krok 6 - pieczony boczek foto
7
tak przygotowany boczek wykładamy do piekarnika i pieczemy w temp 190 stopni.
Krok 7 - pieczony boczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 18.06.2014 15:50
domowy najlepszy boczuś
Anna169Hosz 18.06.2014 12:12
Gdyby nie te kalorie mogłabym jeść codziennie:)
Barbara13 16.06.2014 23:54
fajny domowy boczuś
kuklik 16.06.2014 19:05
smakowite mięsko
agnieszka214 16.06.2014 17:55
taki pycha boczus
Zdzisław 16.06.2014 17:17
dla mnie smaczne danie podano
Adamorek 16.06.2014 16:03
fajny boczuś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak