Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerstwy chleb w cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb czerstwy 5 kromek
mleko 1 1/2 szklanki
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 szklanka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czerstwy chleb w cieście

Wykonanie:
Rozbić żółtka z mlekiem, posolić do smaku, wsypać mąkę , zmiksować i połączyć z ubitą pianą z białek. Kromki chleba moczyć w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać z dżemem a jeszcze lepiej ze smażonymi borówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 15.06.2014 14:18
bardzo dobry sposób
gosia56 15.06.2014 10:49
na pewno pyszny chlebek;)
Lidzia 15.06.2014 10:25
Moja córka lubi takie tosty.
Gracer 15.06.2014 10:01
babcia taki smażyła :)
Paolcia 15.06.2014 09:40
mmm bardzo lubię :) bardzo :)
olkaaa 15.06.2014 09:38
też taki lubię
pestka 15.06.2014 09:27
dobry pomysł
krystyna330 15.06.2014 08:24
pyszności!! :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak