Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mini Croissanty z czekoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
czekolada 1 tabliczka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: mini Croissanty z czekoladą

Kroki postępowania

1
Gotowy prostokąt ciasta francuskiego dziele na pół.
Krok 1 - mini Croissanty z czekoladą foto
2
Pierwszy prostokąt dzielę znów na pół i następnie powstałe prostokąty dzielę po przekątnej tak, aby powstały 4 trójkąty. Wszystkie krawędzie dokładnie smaruję roztrzepanym jajkiem.
Krok 2 - mini Croissanty z czekoladą foto
3
Kostki czekolady siekam na mniejsze kawałki i układam je u podstawy każdego trójkąta. Ciasto zwijam w rogaliki rozpoczynając od podstawy trójkąta do wierzchołka - tak aby wierzchołek był schowany pod spód.
Krok 3 - mini Croissanty z czekoladą foto
4
Gotowe rogaliki smaruję jajkiem, układam na papierze do pieczenia. Piekę ok. 15min w temp. 180stop. C W taki sam sposób robię rogaliki z drugiej połowy ciasta.
Krok 4 - mini Croissanty z czekoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 14.06.2014 15:14
Mniam- super do kawy!!!
agnieszka214 14.06.2014 13:32
takie crosanty lubie
Ola1young 14.06.2014 12:57
bardzo pyszne na pewno
Adamorek 14.06.2014 12:24
fajne na drugie śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak