Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg łososiowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 500 gram
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól
skórka z cytryny
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg łososiowy

Kroki postępowania

1
Pstrąga łososiowego razem ze skórą dokładnie myjemy. Kroimy go na paski 2-3 cm.
Obsypujemy go pieprzem kolorowym, czarnym grubo mielonym i odrobiną ziołowego.
Krok 1 - Grillowany pstrąg łososiowy foto
2
Na rozgrzanej patelni grillowej układamy paski ryby. Dodajemy posiekaną na drobno skórkę z cytryny. Pod koniec grillowania skrapiamy cytryną i lekko solimy.
Krok 2 - Grillowany pstrąg łososiowy foto
3
Grillujemy z każdej strony, aż ryba nie będzie surowa.
Doskonale smakuje z sałatką z czosnkiem
Krok 3 - Grillowany pstrąg łososiowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 14.06.2014 14:54
czy grilla czymś smarujesz by skóra nie przywarła ?
Kuchenka 14.06.2014 09:31
apetyczne :)
Wiesława1 14.06.2014 07:27
pyszny .Smakuje mi bardziej niż łosoś
Lidzia 14.06.2014 06:02
Smakowity.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak