Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z makiem i rodzynkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1/2 l
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka pszenna 2 szkl
mak 1/3 szkl
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki
rodzynki 3 łyżki
kaki 1 szt
sól 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
cukier puder

Porada

Racuchy z makiem, rodzynkami i skórką pomarańczową robione na jogurcie są bardzo miękkie, aromatyczne i smaczne.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z makiem i rodzynkami

Kroki postępowania

1
Jogurt wlać do miski, dodać jajko i sodę, zamieszać.
Krok 1 - Racuchy z makiem i rodzynkami  foto
2
Następnie wsypać cukier waniliowy, sól, mąkę, mielony mak.
Krok 2 - Racuchy z makiem i rodzynkami  foto
3
Dodać rodzynki, pokrojoną w kostkę skórkę pomarańczową i owoc kaki.
Krok 3 - Racuchy z makiem i rodzynkami  foto
4
Wszystko razem delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Racuchy z makiem i rodzynkami  foto
5
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Racuchy z makiem i rodzynkami  foto
6
Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Krok 6 - Racuchy z makiem i rodzynkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak