Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z daktylami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

daktyle 25 dag
jajko 5 szt
mąka 30 dag
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 16 g
olej 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z daktylami

Kroki postępowania

1
Jajka wbić do miski dodać cukier ,cukier waniliowy i ubić.
Krok 1 - Babka z daktylami foto
2
Do ubitych jajek wlać olej i nadal ubijać.
Krok 2 - Babka z daktylami foto
3
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ciasta.
Krok 3 - Babka z daktylami foto
4
Następnie wsypać daktyle
Krok 4 - Babka z daktylami foto
5
I wymieszać dokładnie.
Krok 5 - Babka z daktylami foto
6
Ciasto wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 6 - Babka z daktylami foto
7
Babkę piec 45-50 minut w temp 180 stopni
Krok 7 - Babka z daktylami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 24.06.2014 18:50
dobre ciacho
Pani Domu 24.06.2014 16:16
fajna babeczka
wwwiolka 24.06.2014 15:09
Bardzo fajny przepis.
Adamorek 24.06.2014 13:53
smaczna babka
Marta1986 24.06.2014 13:24
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak