Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty z kukurydzą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos

chrzan tarty 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
majonez tradycyjny 3 łyżki

surówka

kapusta 1/2 szt
cebula 1 szt
marchew 2 szt
kukurydza w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty z kukurydzą

Młodą kapustę obrywamy z wierzchnich liści. Kroimy drobno. Cebulę obieramy i siekamy dodajemy do kapusty. Młode marchewki obieramy i ścieramy na tarce małe oczka. Wszystko mieszamy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy i dodajemy do surówki- mieszamy . Robimy sos. Mieszamy śmietanę z majonezem i chrzanem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy do surówki mieszamy . Jeszcze raz doprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.06.2014 17:57
lubię takie surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak