Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe z ananasem.
Kroki postępowania
Śmietankę w proszku o smaku straciatella ubijam z 0,5 litra mleka, powoli do ubitej śmietanki dodaję wystudzoną galaretkę.
jajko | 4 szt |
cukier | 3/4 szkl |
mąka pszenna | 3/4 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło | 100 gram |
cytryna | 2 szt |
budyń śmietankowy | 2 szt |
cukier | 1/2 szkl |
masło | 250 gram |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
żółtko jajek | 3 szt |
bita śmietana | 2 opakowania |
galaretka pomarańczowa | 1 szt |
ananas w puszce | 1 puszka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: