Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty włoskiej duszone w sosie pomidorowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
ryż 700 g
mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty włoskiej duszone w sosie pomidorowym

Ryż gotujemy do miękkości. Między czasie oddzielamy liście kapusty i parzymy aż będą miękki. Kiełbasę i cebulę kroimy i podsmażamy. Dodajemy do przestudzonego ryżu, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy liść nakładamy porcje ryżu i zwijamy. Układamy w garnku i zalewamy 2 szkl wody. Dusimy ok 45 min, po tym czasie dodać koncentrat, delikatnie poruszac garnkiem i dusić jeszcze 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 17.06.2015 06:46
uwielbiam gołąbki
Jagódka77 16.01.2015 14:13
bardzo lubię gołąbki, te na pewno są pyszne
Ela15 20.11.2014 11:55
pyszne te gołąbki
paula191919 03.07.2014 14:38
Oj cudne są w smaku ; ) Miód, malina ; ))) Polecam!
JOANNA16 23.06.2014 18:39
uwielbiam gołąbki))
Zdzisław 23.06.2014 13:05
lubię takie gołąbki
Pani Domu 23.06.2014 12:57
smakowite gołąbki
Michał2 23.06.2014 11:33
mniam gołąbki pyszne w każdej postaci:)
Magula 23.06.2014 08:39
Uwielbiam gołąbki, chętnie bym zjadła
dodi 23.06.2014 08:36
apetycznie wyglądają
Pietruszka 22.06.2014 22:59
pyszne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak