Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 1 szt
ogórki konserwowe 4-5 szt
majonez 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską oczyścić, pokroić i wyłożyć do dużej miski.
Krok 1 - Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską foto
2
Dodać odsączony z zalewy groszek oraz tuńczyka.
Krok 2 - Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską foto
3
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, cebulę obrać i dość drobno pokroić. Dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską foto
4
Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Krok 4 - Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską foto
5
Dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 22.06.2014 22:15
ciekawy przepis, wart wypróbowania
sasanka 22.06.2014 12:02
Bardzo lubię tuńczyka bo pasuje do wszystkiego :D a takie sałatki to fajny pomysł na śniadanie do pracy :)
Krystyna32 22.06.2014 09:46
pyszna sałatka
pestka 22.06.2014 08:43
bardzo smaczna
IlonaAlbertos 21.06.2014 23:23
Uwielbiam takie sałatki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak