Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-śmietankowe ciasto
Kroki postępowania
Ciasto odstawiamy do chłodu by śmietanka zastygła.
jajko | 5 sztuk |
cukier | 5 łyżek |
mąka | 5 łyżek |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
olej | 1 łyżka |
sól | 1 szczypta |
truskawki | 1 kg |
budyń waniliowy | 2 sztuki |
galaretka truskawkowa | 2 sztuki |
woda | 3/4 szklanki do rozp budyni |
woda | 0,5 szklanki do truskawek |
cukier | 2 łyżki do smaku |
śmietana 30% | 0,5 litra |
cukier puder | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 4 łyżeczki |
woda | 1/3 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: