Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona mocno czosnkowa pierś

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
pieczarki 4 szt
ząbki czosnku 3 szt
ser żółty 2 plastry
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona mocno czosnkowa pierś

Kroki postępowania

1
Pierś myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Lekko rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Tak przygotowaną pierś układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Pieczona mocno czosnkowa pierś foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Układamy na filetach.
Krok 2 - Pieczona mocno czosnkowa pierś foto
3
Ząbki czosnku obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki. Układamy na pieczarkach.
Krok 3 - Pieczona mocno czosnkowa pierś foto
4
Wierzch przykrywamy kawałkami sera żółtego. Naczynie żaroodporne przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 20 minut.
Krok 4 - Pieczona mocno czosnkowa pierś foto
5
Tak przygotowaną pierś podajemy z ziemniakami lub frytkami.
Krok 5 - Pieczona mocno czosnkowa pierś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 20.06.2014 23:40
fajne mięsko
karolina1869 20.06.2014 20:27
fajna pierś
Krzysztof15 20.06.2014 20:26
bardzo pyszna
agnieszka214 20.06.2014 19:37
takie mięsko to ja lubie
Wafelek2601 20.06.2014 16:36
Bardzo dobra
marcia7 20.06.2014 14:59
trafia w moje gusta
IlonaAlbertos 20.06.2014 14:30
Bardzo apetyczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak