Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bananowo- truskawkowe

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 12,5 dag
mąka 2 szklanki
cukier kryształ 2/3 szklanki
mleko 1/4 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 3 sztuki
banan 4 sztuki
truskawki kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowo- truskawkowe

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mleko zagotowujemy w rondelku, następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy sodę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestygnięcia. Banany obieramy i ugniatamy je widelcem. Najlepiej wybrać te mocno dojrzałe. Truskawki kroimy w plasterki. Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę dodając po jednym jajku.
Krok 1 - Ciasto bananowo- truskawkowe foto
2
Następnie dodajemy mąkę, banany i mleko. Dokładnie miksujemy i przekładamy masę do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Ciasto bananowo- truskawkowe foto
3
Na wierzchu układamy plasterki truskawek. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut.
Krok 3 - Ciasto bananowo- truskawkowe foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 25.06.2014 17:55
Świetne ciacho :-)
Edith85 20.06.2014 13:03
pyszności :)
ice cubes 20.06.2014 12:12
dobre ciasto :)
Kuchenka 20.06.2014 11:48
apetyczne jest :)
Barbara13 19.06.2014 23:10
ciekawy i fajny przepis
wwwiolka 19.06.2014 22:21
Bardzo fajny przepis.
Renata9 19.06.2014 22:18
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak