Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze szpinakiem i jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 4 plastry
szpinak świeży 0,5 kg
jajko 2 szt
czosnek 1 ząbek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze szpinakiem i jajkiem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Szpinak oczyścić, usunąć ogonki i podsmażyć na maśle. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz, wymieszać i ostudzić. Do szpinaku dodać jajka i razem wymieszać.
Plastry schabu rozbić i oprószyć solą oraz pieprzem. Farsz nałożyć na środek schabu i zwinąć. Związać nitką. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 23.06.2014 09:26
super na obiad
Dorian 21.06.2014 21:39
apetyczna roladka
Pietruszka 21.06.2014 11:38
wyglądają pysznie
Barbara13 19.06.2014 23:22
fajna porcja mięska,super się prezentuje
halina17 19.06.2014 22:47
Dobre roladki.
Kuchenka 19.06.2014 22:16
świetnie faszerowne
Zdzisław 19.06.2014 22:05
dla mnie pyszna potrawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak