Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2 szt
pieczarki 400 g
przyprawa do gyrosa 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy, następnie kroimy w drobna kostkę i wrzucamy na gorący olej na dużej patelni.
Krok 1 - Gyros z pieczarkami foto
2
Obficie posypujemy przyprawą do gyrosa i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był nią pokryty.
Krok 2 - Gyros z pieczarkami foto
3
Smażymy około 5 minut, co chwilę mieszając.
Krok 3 - Gyros z pieczarkami foto
4
Pieczarki myjemy i obieramy ze skórki. Następnie kroimy w dość duże kawałki (małe pieczarki w ćwiartki, a duże w ósemki). Do przesmażonego mięsa dorzucamy pieczarki.
Krok 4 - Gyros z pieczarkami foto
5
Całość smażymy do momentu, aż woda z pieczarek odparuje.
Krok 5 - Gyros z pieczarkami foto
6
Tak przygotowanego gyrosa podaję jako dodatek do ziemniaków, frytek lub jako jeden ze składników sałatek.
Krok 6 - Gyros z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 19.06.2014 12:20
wydaje się smaczne
Czyki 19.06.2014 12:14
Bardzo smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak