Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowy torcik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto-spód

ciasto kruche

środek-masa

śmietana 30%
cukier
budyń waniliowy
jajko
mleko 3,2%
twaróg
sos truskawkowy

góra torcika

galaretka truskawkowa
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowy torcik

Kroki postępowania

1
2 budynie ugotuj z 0,6 l. mleka
Krok 1 - truskawkowy torcik foto
2
jak się schłodzi dodaj 1 jajko oraz 1 kostkę twarogu tłustego
Krok 2 - truskawkowy torcik foto
3
zmiksuj
Krok 3 - truskawkowy torcik foto
4
śmietanę 0,4 l. ubij z 7 łyżkami cukru
ubitą śmietanę delikatnie dodać do masy budyniowo -twarogowej
Krok 4 - truskawkowy torcik foto
5
spód ciasta 1 szklanka mąki ,1 żółtko oraz 70 gr. masła szybko zagnieść ,zawinąć w folię spożywczą i na pół godz. wstawić do zamrażalnika
okrągłą blaszkę wykleić ciastem .
piec 15 minut w temp.190 stopni
Krok 5 - truskawkowy torcik foto
6
masę przełożyć na podpieczony spód
Krok 6 - truskawkowy torcik foto
7
1/2 szklanki truskawek zmiksować na mus
na masę za pomocą łyżeczki wlewać mus
Krok 7 - truskawkowy torcik foto
8
wykałaczką rozmazywać mus
piec 1-1,2 godz. w temp.180 stopni
ciasto wystudzić najlepiej całą noc( w lodówce0 masa musi stężeć
Krok 8 - truskawkowy torcik foto
9
na drugi dzień na wierzch poukładać połówki truskawek zalać tężejącą galaretką i schłodzić około 2 godz.
Krok 9 - truskawkowy torcik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 23.06.2014 20:38
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak