Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLOWANA SZYNKA PARMEŃSKA Z FARSZEM Z AWOKADO I PARMEZANU

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka parmeńska 200 gram
awokado 1 szt
parmezan 50 gram
sok z cytryny 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 szczypty
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ROLOWANA SZYNKA PARMEŃSKA Z FARSZEM Z AWOKADO I PARMEZANU

Awokado przekroić na pół usunąć pestkę i obrać ze skórki.Obrane awokado pokroić na kawałki i zmiksować na gładką pastę z dodatkiem soku z cytryny.Dodać parmezan starty na drobnej tarce i posiekany szczypiorek.Doprawić całość chili,białym pieprzem i solą morską do smaku(sól dodawać ostrożnie bo parmezan i szynka są słone)wymieszać.Plastry szynki parmeńskiej posmarować dosyć grubo przygotowanym farszem i zwinąć w rulon.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 13.07.2014 16:50
pyszne przekaski
Seba 27.06.2014 08:51
bardzo dobre
adelajda 20.06.2014 14:52
pysznie wyglądają :)))
Ada-Gaba 18.06.2014 19:22
ale pysznosci, moje smaki
anemon 17.06.2014 21:01
Ciekawy pomysł na smaczną przekąskę.
teresa18 17.06.2014 20:59
apetyczne co nie co
agnieszka214 17.06.2014 18:24
poprostu tylko zjesc
mirosława4 17.06.2014 17:53
ciekawy pomysł na przekąskę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak