Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki biszkoptowe z czereśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 2 sztuki
olej słonecznikowy 2 łyżki
mleko 3,2% 1 szklanka
olej do smażenia

Nadzienie

czereśnie 200 gram
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki biszkoptowe z czereśniami

Kroki postępowania

1
Szklankę mąki wsypać do miseczki. Jajka umyć, rozbić do szklanki, oddzielić żółtka od białek. Białka wlać do 2 miseczki. Żółtka dodać do mąki.
Krok 1 - naleśniki biszkoptowe z czereśniami foto
2
Do mąki i żółtek dodać pozostałe składniki: sól, mleko i 2 łyżki oleju słonecznikowego.
Krok 2 - naleśniki biszkoptowe z czereśniami foto
3
Składniki miksować do powstania jednolitej masy ok. 5 minut.
Krok 3 - naleśniki biszkoptowe z czereśniami foto
4
Białka ubić na sztywną pianę. Ubitą lekko wymieszać z masą.
Krok 4 - naleśniki biszkoptowe z czereśniami foto
5
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni.
Krok 5 - naleśniki biszkoptowe z czereśniami foto
6
Czereśnie umyć, wydrylować. Wsypać do garnuszka, smażyć z cukrem ok. 20 minut. Smarować naleśniki.
Krok 6 - naleśniki biszkoptowe z czereśniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak