Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z makrelą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
pomidory 2 szt
papryka żółta 1 szt
makrela wędzona 1 szt
oliwki zielone 10 szt
szczypiorek usiekany 3 łyżki
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z makrelą

Majonez połączyć z jogurtem, wymieszać i schłodzić.
Ryż ugotować na sypko, pomidory i paprykę pokroić w kostkę, oliwki przekroić na pół, z makreli usunąć skórę i ości.
Ryż wymieszać z pomidorami, papryką, oliwkami oraz szczypiorkiem. Na koniec dodać makrelę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i delikatnie wymieszać.
Przed podaniem sałatkę polać przygotowanym wcześniej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 02.06.2014 19:17
pycha salatka
Mira85 02.06.2014 18:47
pyszna sałatka
Monika-twin 02.06.2014 18:13
Łatwe i pyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak