Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kąski z kurczaka w krakersach

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 1 sztuka
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 30% 200 ml
majonez tradycyjny 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
krakersy 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kąski z kurczaka w krakersach

Kroki postępowania

1
Mięso umyć pokroić na cienkie paski,włożyć do miski oprószyć solą pieprzem i przyprawą do kebaba,wymieszać.
Krok 1 - Kąski z kurczaka w krakersach foto
2
Przygotować marynatę: Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz śmietanką zalać mięso,wymieszać,przykryć i wstawić na całą noc do lodówki.
Krok 2 - Kąski z kurczaka w krakersach foto
3
Następnego dnia,wyjąć mięso z marynaty obtoczyć w pokruszonych wcześniej niezbyt bardzo drobno krakersach ułożyć kąski na wyłożonej pergaminem blasze i piec około 45 minut w temp 175*c. Podawać z ulubionym sosem.
Krok 3 - Kąski z kurczaka w krakersach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.06.2014 10:15
miła odmiana panierki :)
wyattearp 01.06.2014 09:55
o w krakersach- fajny pomysł
Edith85 01.06.2014 08:59
super pomysł, do tego pieczone, nie smażone :)
Wiktoria29 01.06.2014 08:42
fajny pomysł na panierkę
wwwiolka 01.06.2014 00:13
Fajne, w krakersach nigdy nie robiłam.
Renata9 31.05.2014 20:52
pomysłowe i smaczne te kąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak