Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pod kołderka z ciasta francuskiego
Kroki postępowania
Doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową. Dusimy razem aż sos zgęstnieje około 2-3 min.
piersi z kurczaka | 1 szt |
pieczarki | 100 g |
ciasto francuskie | 1 szt |
cebula | 1/2 |
mąka pszenna | 1 łyżka |
Musztarda sarepska Prymat | 1 łyżeczka |
śmietana 12% | 1 łyżka |
bulion | 150 ml |
Majeranek suszony Prymat | do smaku |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: