Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet ziemniaczany z wędzoną rybą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mleko 0,5 szklanki
masło 1 łyzka
jajko 2 szt
pieczarki 15 dag
makrela wędzona 20 dag
sól do smaku
przyprawa kucharek do smaku
tłuszcz 2 łyżki
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet ziemniaczany z wędzoną rybą

Formę wysmarować tłuszczem i wsypać bułkę tartą. świeżo ugotowane ziemniaki odcedzić, utrzeć z łyżką masła i mlekiem. Gdy masa przestygnie, dodać jajka i jeszcze raz razem utrzeć, przyprawić do smaku. Połowę masy wyłożyć do formy, równo posmarować. Na tej warstwie ziemniaków rozsypać drobno posiekane mięso ryby i podsmażone na łyżce tłuszczu pieczarki. Przykryć pozostałą masą, wygładzić powierzchnię, posypać tartym serem, skropić masłem i wstawić do gorącego piekarnika. Gotowy pasztet podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.06.2012 18:56
smaczny
Iwona51
Iwona51 25.12.2011 10:15
super
barbara11561 07.07.2011 02:42
Pyszny:)
Monika193
Monika193 23.01.2011 01:06
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak