Przepis i sposób przygotowania na: Tort ,,plaster midu''
Kroki postępowania
Gotuj tylko by masło i cukier sie rozpuściły, wymieszaj sode z octem i gdy zacznie się pienić dodaj do czekoladowej mikstury i wymieszaj. Następnie połącz jajka z masą czeoladową szybko mieszając. Zdejmi garnek z ognia i odstaw ok 5 min.Zacznij powoli mieszać masę z mąką. Kiedy masa już nie będzie dalo się mieszać przełuż na podsypaną stolnicę mąką i dobrze zarób. Ciasto powinno być jak plastelina. Ciasto dzielimy na 2 części a każdą z nich dzielimy na 5 kawałków powino wyjść w sumie 10 placków. Każdy z kawałków rozwałkuj na uprzednio przygotowanych kawałkach papieru do pieczenia, z odrysowanej na nich 25cm tortownicy. Pużniej można wyrównać placki za pomocą tortownicy.
4. Jeżeli masa jest bardzo rzadka poczekaj kilka minut przed dekorowaniem nią ciasta.
Delikatnie zdejmij z ciasta folię i udekoruj ciasto pszczółkami ( zrobiłam je z lukru plastycznego a skrzydełka są z pozostałości upieczonego ciasta.
Smacznego!!!