Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane łososiem
- Pyszna imprezowa przekąska
- Aksamitny farsz z dodatkiem wędzonego łososia
- Idealne na świąteczny stół
Jajka faszerowane łososiem to przepyszna przekąska, która nie tylko doskonale smakuje, ale również pięknie prezentuje się na stole. Możemy je ozdobić świeżym koperkiem, ogórkiem czy paprykom, aby dodać im koloru. Wszyscy domownicy je uwielbiają, polecam!
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na pół i wyciągamy żółtka.
2. Łososia kroimy na mniejsze kawałki.
3. Żółtka kawałki łososia wrzucamy do blendera, dodajemy majonez, jogurt oraz przyprawy do smaku (pieprz, słodka papryka oraz odrobinę soli, bowiem łosoś jest słony).
4. Wszystkie składniki farszu miksujemy w blenderze, aż do uzyskania gładkiej masy.
5. Po zmiksowaniu dodajemy posiekany koperek (może być świeży lub mrożony).
6. Farsz przekładamy do szprycy.
7. Połówki jajek układamy na talerzu, wyciskamy farsz ze szprycy. Dekorujemy kawałkami papryki konserwowej, ogórkami konserwowymi oraz gałązkami koperku.
Smacznego! :)